EXPO

The world of Steve McCurry

De tentoonstelling The World of Steve McCurry toont meer dan 200 foto’s op groot formaat. Het is de uitgebreidste en volledigste retrospectieve die aan de grote Amerikaanse fotograaf gewijd is. We kunnen de bekendste foto’s uit zijn 40-jarige carrière bewonderen, maar ook zijn meest recente werk en heel wat foto’s die niet eerder te zien waren.

De meeste beelden van Steve McCurry zijn gekend over de hele wereld. Elk van hen bevat een complexe wereld vol ervaringen en emoties.

De door Biba Giacchetti opgezette tentoonstelling is één lange reis door The World of Steve McCurry, van Afghanistan tot India, van Zuidoost-Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten, van Brazilië tot Italië. In dit uitgestrekte en fascinerende repertoire aan beelden is de Mens altijd de hoofdrolspeler, zelfs al is er enkel een suggestie van zijn aanwezigheid.

Steve McCurry

Steve McCurry werd in 1950 geboren in Philadelphia en begon als fotograaf te werken voor een lokale krant. Na drie jaar werd hij als freelancer naar India gestuurd, waar hij zijn eerste portfolio samenstelde uit zijn reisfoto’s. Na de publicatie van zijn eerste belangrijke reportage over Afghanistan werkte hij samen met de meest prestigieuze tijdschriften: Time, Life, Newsweek, Geo en National Geographic. Hij werd uitgestuurd naar strijdtonelen van Beiroet tot Cambodja, van Koeweit tot Ex-Joegoslavië. Steeds opnieuw stak Steve McCurry met gevaar voor eigen leven de frontlijn over om te getuigen over de conflicten in de wereld. Sinds 1985 is hij lid van het agentschap Magnum. Hij ontving meermaals de World Press Photo Award, zowat de Nobelprijs voor fotografie.

©Bruno Barbey